Máximapark

Groene allure in Utrecht

Anafora Parkrestaurant staat aan de oever van de Vikingrijn in het hart van het Máximapark. Een oase, waar iedereen naar hartenlust kan wandelen, fietsen, picknicken, bootje varen, sporten en spelen. Rustgevend én levendig, een ontmoetingsplaats voor iedereen uit Leidsche Rijn, Utrecht en ver daarbuiten!

In dit nieuwste stadspark van Utrecht vindt u naast Anafora Parkrestaurant De Bosspeeltuin en nabij gelegen onder meer een beeldenpark, Japanse tuin en Vlindertuin. Het Lint en de Parkpergola vormen een kenmerkende, verticale groene afscheiding van het stadspark. Het Lint is een groene recreatiestrook van 8 kilometer lang dat het gehele park omringt. De strook bevat een verhard pad dat populair is onder wandelaars, fietsers, hardlopers en skaters.

Kom het Máximapark ontdekken! Op Máximapark.nu vindt u meer informatie over het park en alle organisaties die hier actief zijn.

Beeldende Kunstroute

Sinds 2009 staan er zeven monumentale beelden in het Maximapark. Zeven imposante kunstwerken van (inter)nationaal befaamde kunstenaars, die het hele jaar door te bezichtigen zijn. Met het evenement Zingende Beelden brengt Cultuur19 ze steeds op een bijzondere manier onder de aandacht. Het publiek maakt een reis door het park en trekt van beeld naar beeld. Iedere plek heeft zijn eigen sfeer en bij ieder beeld valt iets unieks te beleven. Een prachtige manier om het park voor het eerst te ontdekken of met een andere blik te zien.

Speuren door het Máximapark

Zingende Beelden route MaximaparkIn samenwerking met Cultuur19 kunnen we u als gast van Anafora het geocache-spel aanbieden. Geocaching is het zoeken naar een ‘schat’ met een GPS-apparaat. Door een coördinaat of waypoint in te voeren wijst het kompas u de juiste richting.

Het geocachespel van Cultuur19 leidt u via de ‘Zingende Beelden route’ langs 7 prachtige plekken in het Máximapark. Anafora is het beginpunt en uitgiftepunt van de geocache-route.

Bij Anafora kunt u voor € 1,50 per persoon in groepjes een GPS-apparaat lenen. Voor gebruik van het apparaat wordt u ook verzocht een borgsom van € 50,- (contant of per PIN) te betalen, die u na inlevering van het apparaat weer retour krijgt. Meer informatie is te vinden op geocaching.com. Reserveren is noodzakelijk en kan via welkom@anafora.nl of telefonisch op 030-6771005. Dan zorgen we dat de GPS-apparaten voor u klaarliggen. Veel speurplezier!

Schaaktafels

Op 10 maart 2018 zijn de drie schaaktafels in het Máximapark, vlakbij de Japanse tuin, geopend. Jesús Medina Molina, initiatiefnemer uit Vleuten speelde het eerste partijtje schaak tegen wethouder Kees Geldof. Dit initiatief wordt onder andere gesteund door de Schaakbond (KNSB), door tal van bekende schakers en ook door wetenschappers Professor Erik Scherder en Professor Dick Swaab.

De schaaktafels zullen zorgen voor nieuwe ontmoetingen en ook voor verbinding tussen jong en oud!

Prof. Erik Scherder, bekend van z’n verschijningen in het programma De Wereld Draait Door, stelt: “Schaaktafels zijn een geweldige cognitieve uitdaging voor jong en oud”.

Prof. Dick Swaab, arts, auteur en hersenonderzoeker: “Schaken stimuleert het brein. Dat is zowel belangrijk tijdens de ontwikkeling als tijdens de veroudering. Regelmatig schaken kan de ziekte van Alzheimer jarenlang uitstellen!”

U neemt uw eigen schaakstukken mee naar het park. Mocht u echter geen schaakstukken bij u hebben en tóch een partijtje willen schaken, dan kunt u kosteloos een setje schaakstukken lenen bij Anafora.

Veel schaakplezier!