Schrijversdiner Robert Anker

€ 39,50

Robert Anker is schrijver, dichter, criticus én leraar Nederlands. Hij won meerdere prijzen waaronder de Jan Campertprijs, de F. Bordewijkprijs en de Libris Literatuurprijs en werd genomineerd voor de VSB Poëzieprijs. Deze veelzijdige, veelgeprezen en bekroonde auteur is op donderdag 16 oktober 2014 gast aan tafel tijdens Anafora’s Schrijversdiner. Deze culi-culturele avonden staan keer op keer weer garant voor een avond vol openhartige verhalen, mooie ontmoetingen, humor en natuurlijk heerlijke culinaire verrassingen.

We hopen u te mogen verwelkomen!

Inloop vanaf 19.00 uur, aanvang 19.30 uur.

Prijs 3-gangendiner, amuse en entree: € 39,50

Lid van KiesKultuur? Dan krijgt u € 10,- korting.
Op vertoon van uw Biebpas ontvangt u € 5,- korting.

Biografie

Anker werd in 1946 geboren in het West-Friese Oostwoud en debuteerde in 1979 als dichter met de bundel ‘Waar ik nog ben’. Was die bundel nog naar binnen gericht, al gauw kwam de nadruk te liggen op de buitenwereld, zoals in ‘Van het balkon’ (1983), en op maatschappelijke problemen, zoals in ‘De broekbewapperde mens’ (2002). Van de natuur verschoof het perspectief naar het stadsleven.

Foto Robert Anker c Tineke de Jong

Hij debuteerde als prozaschrijver met De thuiskomst van kapitein Rob. Twee novellen en een brief (1992), dat werd bekroond met de F. Bordewijkprijs. Zijn eerste grote roman, Vrouwenzand (1998), is zowel het portret van een generatie als van een man die zich afvraagt wie hij is geworden en waar hij vandaan komt. In 2002 werd zijn roman, Een soort Engeland, die zich afspeelt in de toneelwereld, bekroond met de Libris Literatuur Prijs. De dichtbundel, De broekbewapperde mens, werd in 2003 genomineerd voor de VSB Poëzieprijs. Robert Anker woont en werkt in Amsterdam. In 2011 verscheen zijn roman ‘Oorlogshond’.

Anker was redacteur van Tirade en doceerde Nederlands. Tegenwoordig is hij literair criticus bij Het Parool en wijdt hij zich fulltime aan het schrijverschap.

Reserveren?

Om te reserveren kunt u gebruik maken van onderstaand formulier, bellen met Anafora op 030-6771005 of mailen naar welkom@anafora.nl onder vermelding van uw naam, adresgegevens, telefoonnummer en het aantal personen waarvoor u wilt aanmelden.

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.