10% CO2-REDUCTIE

DEELNEMERS DUURZAME HOSPITALITY UTRECHT TROTS OP 10% CO2-REDUCTIE

Utrecht, 19 november 2014

De hospitality sector in Utrecht behaalde de afgelopen drie jaar ruim 10% CO2-reductie door energiebesparing en meer duurzame energie. Dit is een mooi resultaat van het convenant Duurzame Hospitality Utrecht. Een overnachting in een hotelkamer of een bezoek aan een congres in Utrecht is nu gemiddeld 10% duurzamer. De bedrijven bespaarden samen 1.000 ton CO2. Die hoeveelheid CO2 is vergelijkbaar met een dieselauto die 120 rondjes om de aarde rijdt.

Sinds 2011 werken een grote groep hotels, conferentiecentra, musea en dagattracties samen met de gemeente aan CO2-reductie en duurzaam ondernemen. De ambities zijn vastgelegd in een convenant. In bijeenkomsten, onder begeleiding van Stichting Stimular, krijgen en geven de ruim twintig deelnemers elkaar praktische tips en inspiratie. Een van de afspraken is het behalen van het Green Key keurmerk. De deelnemers uit 2011 hebben dat gehaald. Degenen die later hebben getekend zijn ermee bezig. Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche.

Een greep uit de duurzame maatregelen die de 30 organisaties nemen: Museum Speelklok bespaart veel door een beter klimaatsysteem, de Fabrique is overgestapt op LED-verlichting, Hotel Mitland heeft een oplaadpunt voor elektrische auto’s en het Beatrix Theater wordt vol gelegd met zonnepanelen.

Stichting Stimular begeleidt de deelnemers, Stichting KMVK geeft daarbij advies over het behalen van het Green Key keurmerk en de gemeente Utrecht verstrekt subsidie voor het uitvoeren van milieuscans om het Green Key keurmerk te behalen.

 

grafiek

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.