Missie en MVO

Ondernemend Anafora

Anafora Parkrestaurant heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) hoog in het vaandel staan. MVO is een belangrijk onderdeel van onze missie. Onlangs hebben wij het keurmerk Green Key Gold behaald: het hoogst te behalen niveau van het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Op de scoreladder van de MVO ISO 26000 richtlijnen scoort Anafora hoog en daar zijn we trots op! We vinden het belangrijk om ons bewust te zijn van de invloed die onze activiteiten hebben op onze omgeving en om hierover met onze klanten en relaties in gesprek te zijn.

De aandacht voor MVO gaat bij Anafora veel verder dan het regionaal inkopen van biologische producten, verantwoord energie- en waterbesparend werken, ons duurzaam gerealiseerde pand en het gebruik van elektrisch vervoer voor onze gasten in het park.

Missie en maatschappij

Anafora is gelegen in het Máximapark in Leidsche Rijn. Met het ontwikkelen van Anafora heeft initiatiefnemer Happy Megally willen bijdragen aan een maatschappelijk vraagstuk. Als levendige en culinaire ontmoetingsplek voor jong en oud willen we een positieve impuls geven aan de sociale cohesie in en het welbevinden van de bewoners van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Heerlijk en gezond samen eten is een verbindende factor. Anafora is ontstaan vanuit de gedachte aan een plek waar je graag met je gezin, familie, vrienden, buren of collega’s naar toe gaat. Daarom organiseert Anafora gedurende het hele jaar velerlei activiteiten op het gebied van Natuur, Cultuur, Bewegen en Kunst. Dit doen we in samenwerking met diverse partners en culturele instellingen uit de regio.

Deze activiteiten zijn terug te vinden op onze agenda en in ons fotoboek.

#1 MVO-prijs Utrecht

mvo prijs logo nieuwsBlij en trots! Anafora is winnaar van de MVO-prijs Utrecht 2015 en 2016!  De eindstrijd ging hierbij tussen De Fabrique, Multilease en Anafora. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen gaat over de winnende combinatie van people, planet en profit. Ondernemers die hun bedrijfsvoering afstemmen op  samenleving en milieu, zijn de komende jaren de duidelijke koplopers in hun sector. Deze prijs geeft ons waardering en vertrouwen in ons werk en ambitie voor de toekomst. De erkenning is voor onze gasten, medewerkers, leveranciers en relaties!

Green Key

Anafora Parkrestaurant heeft het keurmerk Green Key Gold behaald: het hoogst te behalen niveau van het internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche. Green Key is een internationaal keurmerk. Maatschappelijk verantwoord ondernemen om de druk van de onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Dit keurmerk laat zien dat Anafora Parkrestaurant naast hebben van een sterke prijs/kwaliteit-verhouding, zoveel mogelijk gebruik maakt van biologische dan wel streekgebonden producten en bewust omgaat met mens en milieu.

Wilt u meer weten over de manier waarop Anafora invulling geeft aan maatschappelijk verantwoord ondernemerschap? We staan u graag persoonlijk te woord.