Ambiance

Ontmoet de oorsprong

Anafora staat voor ‘Samen iets vieren’. De letterlijke betekenis van Anafora komt uit het Koptisch en betekent ‘Dankoffer’. Anafora Parkrestaurant is geboren vanuit de gedachte aan een bijzondere plek waar mensen elkaar ontmoeten, culinair genieten en samen iets vieren. Een plek van ‘bezinning’ om stil te staan bij al het goede in het leven. De vrije vertaling van Anafora is dan ook ‘Samen iets vieren’.

Anafora Parkrestaurant is een plek waar iedereen zich thuis zal voelen. Gezellig, informeel en met stijl. Naast sfeervol dineren, bieden ons restaurant en aangrenzende ruimtes de mogelijkheid tot inspirerend vergaderen of het vieren van een onvergetelijk feest. Er is plaats voor kleine en grote groepen tot circa tweehonderd personen. Anafora beschikt over een groot terras midden in de groene en waterrijke omgeving van het Máximapark en is gelegen naast De Bosspeeltuin.

Een bijzonder ontwerp op een inspirerende locatie

Het ontwerp van Anafora Parkrestaurant is gebaseerd op een schetsontwerp van de wereldberoemde architect Pierre Cuypers. Het Rijksmuseum, het Centraal Station van Amsterdam en Kasteel De Haar in Haarzuilens komen onder andere ook van zijn hand. Parkontwerper Adriaan Geuze vond het schetsontwerp voor Anafora in het Nationaal Architectuur Instituut. Zowel het interieur als het exterieur zijn in nauw overleg ontwikkeld met initiatiefnemer Happy Megally. Het resultaat is een bijzonder en opvallend gebouw, met veel houten ornamenten en uilen die symbool staan voor vrijheid en wijsheid.

pierre

 

 

 

 

 

 

Schetsontwerp Cuypers