Anafora bouwt aan de toekomst!

Anafora bouwt aan de toekomst! 

Wellicht heeft u het al gezien… Wij breiden uit! Naast het huidige Anafora wordt een nieuw pand gebouwd. En zoals u op deze prachtige tekeningen kunt zien, wordt het een aanbouw volledig in stijl van het huidige parkrestaurant.

Het is alweer 7 jaar geleden dat Anafora haar deuren opende. Vanuit de wens om een bruisende ontmoetingsplek te realiseren voor de inwoners van Leidsche Rijn. Samen met bewoners en Gemeente werd het plan voor een Bosspeeltuin en een restaurant ontwikkeld, gesitueerd in het in aanleg zijnde Máximapark. En zo ging de bal rollen en werd ‘niets’, na enige tijd ‘iets’.

Anafora, werd niet zomaar een gebouw, maar een architectonisch hoogstandje. Een iconisch pand, gebaseerd op schetsen van de befaamde architect Pierre Cuypers. Het Parkrestaurant kreeg de naam ‘Anafora’, wat vrij vertaald ‘Samen Vieren’ betekent. De officiële opening door Hare Majesteit de Koningin was de kers op de taart en het begin van een nieuw avontuur.

En toen kon de reis beginnen. Pionieren met hoge pieken, maar ook uitdagingen. Hollen en stilstaan. En wat ons hiervan het meest is bijgebleven? Niet het lege terras op regenachtige zomerdagen, maar alle mooie momenten die wij samen met onze gasten gevierd hebben. Huwelijken, verjaardagen, jubilea, geboortes, feestdagen. En natuurlijk alle kindertheater voorstellingen in het Amfitheater in de Bosspeeltuin en de vele culturele evenementen in Anafora. Anafora heeft bewezen een plek te zijn om het leven te vieren. Dank daarvoor.

Daarom ook de uitbreiding. Wij willen onze gasten onvergetelijke bijeenkomsten blijven bieden. Van een gezellig diner met vrienden of familie, tot een inspirerende zakelijke meeting of de bruiloft van jullie dromen. Ieder kunnen wij de juiste plek met de juiste service bieden. Om aan de groeiende vraag te kunnen blijven voldoen, is het idee ontstaan om een aanbouw te realiseren. Een aparte grote zaal, los van Anafora, waar capaciteit is voor besloten evenementen en waarbij Anafora dé plek is om gezellig te eten en te drinken.

Om van idee naar uitvoering te komen, is echter draagvlak, tijd en geld nodig. Met zorg zijn alle mogelijkheden doorgenomen en zijn we samen met architecten bureau West8 gekomen tot een in onze ogen prachtig resultaat. De bouw is ondertussen begonnen en wij hopen u eind oktober 2018 te mogen verwelkomen in deze nieuwe ruimte.

Een voorproefje van Alexandria, zoals het pand gaat heten, treft u in onderstaande artist impressions aan.

Alexandria, de ‘Grote Zaal’ bij Anafora, zal niet alleen een ideale locatie zijn voor bruiloften, feesten en zakelijke bijeenkomsten, maar ook voor culturele evenementen. Hierbij wordt de link gelegd naar de stad waar de zaal naar vernoemd is: Alexandria in Egypte. Door haar dynamische geschiedenis een moderne stad, met historisch internationaal aanzien om haar cultuur, kunst en geleerdheid.

Wij hopen met Alexandria, het Máximapark en Leidsche Rijn verder te verrijken!

Meer informatie & aanvragen

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden van Alexandria? Of wilt u direct al een optie voor een datum voor uw zakelijke bijeenkomst of bijvoorbeeld huwelijk plaatsen? Mail naar welkom@anafora.nl of bel 030 – 677 1005

Blijf op de hoogte – Volg ons op Social Media